maandag 26 april 2010

Church day 15







zondag 25 april 2010
Voor de eerste keer zijn we blij dat het weekend voorbij is... inderdaad we vliegen morgen terug naar huis... euch... als alles goed gaat BTW. Dit is trouwens ook voorlopig het laatste BLOGbericht, tenzij de vluchturen veranderen, dan volgt er ook een update: hou de BLOG dus in de gaten komende uren en dagen!

Vandaag hadden we een afspraak in een protestantse kerk (Garofalo's gemeenschap) voor een zondagse plechtigheid. Dit als waardering voor alle sympathie die we van hen gekregen hebben deze week. We waren het hen enigszin verplicht... toch een kleine opoffering om op zondag om 7u30 op te staan.

De eerste viering om 9u00 (inderdaad er was ook een tweede om 10u30, wegens -toch wel- de grote opkomst) had een goed gevulde kerk, mede dankzij DrumSpirit. De Protestantse viering wordt in gewone burgerkledij opgedragen met moderne zangliederen. De communie kwam al heel vroeg, terwijl de preek op het einde werd verteld. Allemaal een beetje anders dus, maar toch ongeveer hetzelfde... De hosties waren een soort aperitiefnootje dat iedereen doorgeschoven kreeg, alsook Jezus' bloed -druivensap- kreeg elk in een miniglaasje aangeboden. Slik en 't was weg. Geef mij maar de echte plakkerige hostie die gehemelte en tong aan elkaar doen kleven.

Daarna konden we net als in de films buiten in de zwoele middagzon wat gezellig napraten met wat oudere Amerikanen over het wel en wee over onze situatie en het Belgenland, terwijl de DS- ouders alles in het werk stelden om friteuzen bij elkaar te krijgen om het Vlaamse voedsel te prepareren. Het duurde wat lang, want de infrastructuur was niet ideaal om frieten massaal te gaan bakken. De leden hielden zich wat bezig met basketten, iPotten, fotograferen, mekaar ambeteren, zagen,...

Toen het etenstijd was, werd duidelijk dat de inspanning meer dan de moeite geweest was: de kost was mmmmm...! Ook de Amerikanen genoten met volle teugen en namen zelfs een doggiebag mee naar huis.

Tijdens de immense familie afwas werd er naarstig verbroederd, het DS-artikel geconsulteerd in de plaatselijke krant, gedessert én werd de kerk overrompeld door ADHD-DS-muzikanten. De goedgelovigen die onder de kerkruimte wisten niet wat ze te horen kregen doorheen de houten skeletbouw: drum en bass van de harde beats daverden naar beneden. Maar de kids amuseerden zich en dat mocht! Op den duur zat bijna iedereen te genieten van het geïmproviseerd concert...

Met hopen 'left-overs' gingen we midden de namiddag terug naar het motel, voor de laatste keer met de Church busjes... even genieten!?

Vroeg thuis om ons voor te bereiden op de terugtocht en om nog wat na te genieten en een laatste kringmoment te houden. Ook Arnaud werd nog eens met een cadeautje in de bloemen gezet met de geboorte van zijn kersverse Timeo.

Had ik nu met een pen geschreven, dan had de blauwe vloeistof wellicht zijn laatste druppel gegeven... Toch eindigt het verhaal hier niet, eens thui,s hebben we nog massa's vertelsels voor de thuisblijvers in petto. Vraag ernaar en graag tot in de Nijverheidslaan 6B!
What's next?

Je dagelijkse verslaggever,
Giovanni

PS: hou de BLOG in de gaten voor eventuele praktische updates!!

7 opmerkingen:

MAMA MARIJKE zei

Lieve gastjes,wees maar zeker dat we massaal jullie allemaal in de armen gaan sluiten!Beste verslaggever HET WAS SCHITTEREND!!!We zullen het missen maar we zijn ZO BLIJ dat het bijna zover is!Nog heel veel courage de eindstreep in in zicht.Grtz marijke ,Geert Maaike Femke en Dempsey

Unknown zei

Hallo DS'ers,

Hadden jullie vooraf jullie reisverslag kunnen doorlezen, niemand, maar ook niemand, zou het voor mogelijk hebben gehouden dat dit jullie dagdagelijkse belevenissen werden ...
Om in dezelfde stijl door te gaan : we bidden voor een veilige thuiskomst...
Tuurlijk komen we jullie opwachten ! 't Er zal daar zoveel volk zijn dat jullie d'er niet meer bij kunnen - hihi.
Stijntje : Toffe Tshirt keuze.
Dikke kus,
ouders van Stijn Arickx
P.S. Beste Giovanni,
je maakte de afstand tussen DS -ergens in het grote USA - en ons, thuisblijvers, tot iets miniems dankzij je trouwe verslaggeving. Grappig, een Vlaamse kijk op de dingen, compleet met sfeerfoto's, wat wil een mens (moeder...) nog meer ? Bedankt !!! We zullen het missen. Zeker weten.

ronny s. zei

EINDELIJK !!!! kan het aftellen beginnen.ge moogt gerust zijn hoor dat we er morgenavond zullen zijn.
we verlangen zo om terug samen te zijn,en naar jullie vele verhalen te luisteren.alhoewel, dat we dank zij onze fantastische verslaggever GIO toch al veel hebben mogen meegenieten.hopelijk zijn jullie nog niet verslaafd aan die verwennerij en kunt ge er weer gewoon tegenaan (grapje )
de weerman geeft voor morgen 'n mooie lentedag beloofd,maar voor ons en gans de DS.famillie zal het niet aan het weer liggen dat het 'n geweldige lenteavond zal zijn. JOEPIJEEEEE !!!!!!
tot morgen.
grtz ronny en vera.

Dirk zei

Je mag erop rekenen dat we er allemaal zullen zijn, vrienden en familie en misschien nog veel meer mensen die jullie niet verwacht hadden. Jullie waren ginder heel goed opgevangen maar het wij zullen zeker niet minder doen. Giovanni het verslag is iedere dag telkens een gans verhaal en zoals zovelen is dit de eerste taak van de dag. Vlug de nieuwigheden op de blog bekijken. Bedankt hiervoor.
Nog een goede terugvlucht en tot binnenkort op eigen bodem.
Groeten Kathy, Dirk en gans de familie.

Katelyne zei

Wees maar gerust hoor, WE ZULLEN ER ZIJN !!! Ne dikke merci, Gio, uw talent als schrijver kun je NU niet meer verbergen hoor. 't Was zo leuk om jullie avontuur te volgen. Uw schrijven verzachtte ons gemis en liet ons meegenieten.
HELE stipte en veilige vlucht naar jullie mooie België gewenst.
Tot zo
Groetjes

Veerle zei

Oef...eindelijk bijna thuis!! Joepie!!!!
Ik denk dat iedereen zal content zijn om terug thuis, wij zullen in ieder geval ook héél blij zijn om jullie terug te zien!
Jullie hebben vast en zeker héél veel te vertellen over deze onvergetelijke reis!
Natuurlijk zullen we er zijn dinsdagavond om jullie met open armen te ontvangen en te feliciteren met jullie fantastische prestatie!!
Gio, bedankt voor de dagelijkse verslagen, ik was iedere morgen gejaagd om de blog te lezen.
Het was voor ons als ouders een hele geruststelling om te lezen en te zien wat er iedere dag gedaan werd aan activiteiten.
Ook nog een dikke merci aan iedereen die het hele team hielp om door deze onvoorziene week te geraken.
MERCI!!

Vele groetjes
Veerle & Bert

Renee Garofalo zei

Hello to All
I want to say how privileged we feel to have been able to meet the people of Drumspirit.
We want all of Belgium to know how proud they should be of this group not only for their accomplishment of 6th place in the competition but for their attitude, conduct and integrity during a difficult delay. They leave us with a good impression of Belgians!
I also want to say that Giovani is right when he Says that we believe it is God you should be Thankful to. We believe that everything we have comes from him and we strive to be like Jesus who came to serve. As the group heard on a couple of occassions we believe that our happiness does not come from all the Material things we can accumulate but real joy comes from knowing that our indiscretions have been covered by the blood of Jesus and because of his great gift and example to us, we seek to be like him and He came to serve so we too will serve in his name. My house, my land, my things, my money mean Nothing in comparison to My God who has given me Hope and a Future in Heaven through his Son Jesus!
To any who travel to America please, please look us up we would love to see you again or meet you for the first time, but more importantly consider these things I share w/ you and arrange in your heart to spend eternity in Heaven with me and our wonderful Savior!
In Gods most Precious Name
Your American Friend Renee on behalf of All my Family and Fellow Servants