zondag 18 april 2010

Finals day 6









vrijdag 16 april 2010

De grote dag is aangebroken... Het eerste en enige percussion ensemble uit België/Europa speelt op de finale van de WGI Independent A World Championships in Dayton, Ohio!

De dag starte terug schitterend, volle zon, maar verdacht zwoel. Op het programma stond in de voormiddag nog een repetitie, in de namiddag vrij en het opsnuiven van de sfeer rond de University of Dayton Arena (plaats van gebeuren) én in de avond de finale.

De laatste repetitie ging door op een parking lot in de nabijheid van de UD Arena. De 'DS-drive' zat er goed in... helaas werd de repetitie vroegtijdig afgebroken door het plots opzettende slechte weer. Ook de omringende ensembles moesten hun boeltje opkramen.

Er zat niks anders op dan vroegtijdig naar de Arena te trekken en er de Open en World klasse te gaan bewonderen in hun parking lots en halve finales. Niettemin heel boeiend natuurlijk. Voor het eerst konden we ook de Belgische driekleur aanschouwen in de Arena naast de vlaggen van de VS, Canada, Japan en Nederland (voor colorguard). Heerlijk om te weten dat de Belgische wapper er hangt voor DrumSpirit voor duizenden internationale toeschouwers... echt machtig!

's Avonds om 19u00 was het opstellen geblazen voor de warming-up op de parking lot. De spanning steeg voor ons grote moment. Nu en dan passeerde een cameraploegje om beelden te schieten van de Belgen en alsook enkele groupies-groepjes. Ook die parking lot opwarming gaf al een speciaal en eervol gevoel... van we horen derbij!

8.45 pm We vertrokken naar de gate. Het hele getrek dwarst de UD parking en gaat zich opstellen voor het grote gat van de coulissen. Enkele minuten later daalde DrumSpirit in grote spanning de steile helling af naar de wedstrijdvloer. Een laatste 'peptalk' en hup, van achter het zwarte gordijn de Arena in... Gelukkig was ook het publiek talrijker aanwezig op de finale. Alweer klinkt in de aankondiging "DrumSpirit Dadizele Belgium".

De show verliep als nooit tevoren. De adrenaline was ook ten top... Iedereen had de vibe te pakken en gaf zich volledig.

De show was terug in een flits voorbij en de smile was op iedereens gezicht te lezen: een teken dat het geweest zot was ;) Eens buiten de coulissen waren de emoties en omhelzingen groots. Een gevoel van YES!, bedankt aan allen voor de geweldige tijd, dank voor het bereik van de geweldige prestatie. DrumSpirit is niet voorbij, maar het hoogtepunt van het seizoen is alleen maar een stimulans voor meer van dat!

Vlug de truck inladen en opstellen voor de retreat.

Ook de retreat (finale moment en puntenmededeling van de avond) had ook iets speciaal. Alle deelnemers in rijen opgesteld in volle uitbundigheid in kolom naar het wedstrijdterrein voor de uitslag. Daar werden we onthaald in met een lichtshow en de spotlight. Eens alle groepen op het veld werden de nrs 10 tot 4 genoemd. Verrassend werd DrumSpirit 6de in ex-aequo met River City Rhythm met 87.50 punten. Verrast, in het feit dat we wat gezakt waren in punten en in plaats, terwijl we naar gevoel een betere performance hadden neergepoot. Maar ja, de jury heeft het laatste woord... Niettemin een unieke prestatie voor een Europese groep die de uitdaging aandurfde. DrumSpirit liet zowaar 14 Amerikaanse collega's achter zich!

Alle leden van DrumSpirit hebben een hoop bagage opgedaan en hun oogkleppen kunnen opentrekken. WGI was en is een stimulans om verder te gaan...

Taak volbracht! We hebben alles meegemaakt wat we konden meemaken, we zijn trots, uiterst trots! We hebben de pluim op de hoed en de eer opgestreken voor het Vlaamse land. Een heerlijk gevoel om de dag mee af te sluiten en een welverdiende avonddrink en nachtrust tegemoet te gaan.

3 opmerkingen:

Unknown zei

een fantastisch en aangrijpend verslag. Jullie prestatie was inderdaad super. Nu wachten we vol spanning naar jullie thuiskomst.
Robbe dat was super dat jij de prijs in ontvangst mocht nemen.
Ook in Moorslede begint men meer en meer over drumspirit te spreken.
Broers zie jullie in daisel.

groeten van mama, papa en gans de familie

Unknown zei

Respect!
Proficiat...dik ferm proficiat!

Grtz,
Kurt

marijke zei

ik vind het verslag van dag tot dag boeiender!het is zo super samen gevat!Bernd een heel mooi gebaar om de benjamin van de groep de prijs te laten in ontvangst nemen ,super!!