zaterdag 24 april 2010

Dodge day 13







vrijdag 23 april 2010

Vandaag namen we even een break in vooraf geplande activiteiten. Iedereen kon zijn eigen ding doen. Alles op het gemak, genieten alweer van ee nwarme lentedag. Er was wel de mogelijkheid om eventueel naar de Westerfield Shopping Mall te trekken in zuid Cleveland met de hotelshuttle. Het voorstel lokte veel enthousiastelingen. Met 3 shuttles gingen we er heen.

Een laatste shoppingkans of windowshopping, voor de kleine budgetten. De enkelingen thuis genoten van een lange slaap of luieren in het grasperkje voor het motel.

De shoppinggigant deed hier en daar gouden zaakjes. Toen we moe- en uitgekeken waren keerden we rond 15u30 terug om er het dinner van Janet te verorberen. Dit is inderdaad wat vroeg om rosbief met wortelen en patatjes naar binnen te spelen... maar om 17u00 had we een afspraak om een Dodgeball kampioenschap te gaan spelen in de kerkgemeenschap van Renee.

Het eten moeten we hier dikwijls echt naar binnen duwen om geen overschotten te hebben...

Het Dodgeball spel kan je goed vergelijken met het Vlaamse jeugdverenigingdspel 'Tussen 2 vuren': in 2 ploegen probeer je elk zoveel en zo snel mogelijk de tegenpartij uit het veld te gooien met 3 ballen. Naast de tientallen ploegjes van de gemeenschap, had ook DrumSpirit gezorgd voor 5 teams (4 jongenteams en 1 meisjesteam). Elk in z'n eigen plunje en teamnaam: de Dynasty's, de gekleurde potloodjes, de Muscles van Brussels, Les Jens Touristiques,...

Na een ruime opwarmtijd konden we aan de slag in de competitie. Het werd gauw duidelijk dat de andere teams heel goed getrained waren in het spel. De groepen van DS moesten hun beste pijlen bovenhalen om de rondes te overwinnen. Maar er werd niettemin hard gewerkt en stevig 'teruggevochten'! Iedereen smeet zich volledig.

Als pauze en intermezzo kan iedereen naar hartelijklust 'Gods' pizza eten en een kleine bezinning meemaken met enkele aangrijpende getuigenissen van jongeren over hun geloof en de waarde van hun God in hun leven... Zware paté zulle!

Dodgeball part II. Helaas kon slechts 1 ploegje doorstoten naar de Dodgeball-finale en zelfs de overwinning halen: onze meiden van het Dynastyteam! Demphy, Sharon, Freya, Jenna, Janske, Lien en Camille schoten onverwacht de hoofdvogel en gingen aan de haal met de gouden plak of in dit geval een rozen shirt met de titel... De jongens hypeten he thele gedoe wat en zo werd het spel terug een feest voor DrumSpirit!

In de terugweg naar het motel werd gretig gezongen in de Churchbusjes op de radiomuziek... die soms niet altijd even katholiek was ;)

Niet dat we altijd zoveel doen op een dag, maar toch is iedereen op het einde echt moe... de vakantie kruipt al goed in de kleren!

Morgen al zaterdag... we naderen datum van vertrek... courage!

7 opmerkingen:

MAMA MARIJKE zei

waw,blijkbaar weer van alles meegemaakt e,de thuiskomst naderd, profiteer nog maar eens flink!grtz

Unknown zei

zag er weer plezant uit, maar het belangrijkste is dat het weekend is en dat de terugkomst in aantocht is.
Hopelijk beleven jullie daar vandaag terug een boeiende dag.

groeten van de gans de familie aan de beelpreetjes.

dorine zei

Girlpower jey!(nog een overwinning)
Deze morgen toen ik de deuren van de muziekschool opende , was er iemand van de ouders die vroeg hoe goed het drumspirit had gedaan. En ik preus als 50 zei den 6 den van heel de WERELD. Ze vonden dat den max. En gisteren ging mijn dochter solliciteren in Kuurne. Was daar iemand aan het vertellen dat haar zoon vast zat in Amerika met een bende van 45 man (en vrouwen ).Oo zei Joyce dat is ook toevallig mijn broer ook. En ge ziet maar de wereld toch klein is.
Overal fans van Drumspirit.
De groetjes uit Daizel en omstreken.

Lieselotte zei

Dag Robbe,

Zo te zien amuseer je je daar heel erg goed! Tof!!
Meester Luc probeerde een paar dagen geleden ook een berichtje te sturen, maar het lukte hem niet. Je hebt alvast heel veel groetjes van hem en ook van het zesde leerjaar. Ze verlangen al om al jouw avonturen te horen.

Nog veel plezier daar! Groetjes uit de gemeenteschool.

Juf Lieselotte.

Virginie & co zei

Jille en Iebe moeten nog 4 keer slapen ... iedereen zal het geweten hebben!

(Ik zeg 4 keer voor het geval jullie vertraging hebben en onze meisjes al slapen.)

Het aftellen kan beginnen!!!!!

Katelyne zei

Amai,al die talenten ! Muzikaal,creatief, sportief... hé meisjes !
Ja t'is al zaterdag, en het zonnetje schijnt volop.
... en maar aftellen....
Geniet nog van jullie leuke en toffe belevenissen.
Groetjes vanuit Zwevegem.

Unknown zei

fijn dat je met de groep veel tijd kan invullen zowelsportief als anders nog een duwtje en je mag het vlietuig pakken
bert zijn maatje is al in zuid afrika zonder problemen
t'zal moeilijk afsheid te nemen zijn van die vriendelijke mensen
we kijken er naaruit naar de thuiskomst
groetjes voor bert en companie
annie ghislain